Packtips

Just nu känns det som om jag inte gör mycket annat än att packa och packa upp.

Men jag har börjat få till en rutin på packandet nu. Det här är min formula –

1. Lägg alla kläder du vill ha med i 4 högar – Nödvändigt, vill ha med, kanske och handbaggage.

Varje plagg du plockar ur garderoben lägger du i en av högarna. Var ärlig mot dig själv, annars funkar det inte. Börja med att packa allt nödvändigt sen de grejerna du vill ha med och sist går du igenom kanskehögen.

2. Jag har speciella klädpåsar just för packning. En stor för klänningar och annat som är ömtåligt. En mellanstor för underkläder och en liten för smycken. Det håller klänningarna rena och mindre skrynkliga. Underkläder kan lätt blandas om med allt annat i väskan efter ett tag, så på så sätt har jag alla på rätt sätt och sen kan jag lägga smutstvätt i den påsen på vägen tillbaka. Smycken ska aldrig ligga löst efter som de kan fastna i andra kläder och att små smycken gärna försvinner ner i väskröran.

3. Jag använder alltid skopåsar till skor och väskpåsar till väskor. Skor är ofta smutsiga och klackar kan fastna i ömtåliga klädesplagg så de måste hållas separerade. Väskorna håller bättre form om du packar dem på rätt sätt och i påsar.

4. Packa de tyngsta sakerna först, avsluta med det lättaste. Skor och skönhetsprodukter längst ner och påsen med ömtåliga plagg på toppen.

5. Alla skönhetsprodukter bör packas i vattentäta necessärer. Det är bästa sättet att förhindra små olyckor.

6. Häll över alla vätskor i mindre flaskor och burkar. Så slipper du ta med hela ansiktstvätten eller bodylotionen. Jag köper alltid shampo, balsam och tandcreme i miniflaskor på flygplatsen om jag inte helt säkert vet om att de kommer att finnas på hotellet.

7. Jag flyger alltid i kläder som passar för båda klimaten. Som leggings – bekväma. Ett linne – för den varma sidan. En cashmerekofta – för den kalla sidan och själva flygresan. Converse – brukar funka i alla klimat. En scarf är också en bra idé på planet. Annars bär jag alltid flygstrumpor och har ett par rejäla sockor i handbaggaget.

8. Mitt handbaggage består av – En flygkudde, min laptop, ett par solglasögon, ansiktsservetter, ansiktscreme, handcreme, sömntabletter, öronproppar, raggsockor, en bok, läppbalsam och en liten väska med pass, pengar, nycklar, biljetter och allt annat viktigt.

Det är en hel vetenskap att packa rätt, men det brukar gå bra om jag följer den här rutinen. Plus att det gör det väldigt lätt att packa upp när jag kommer fram.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

  1. Bra tips! Kommer verkligen behöva gå igenom dessa en gång till innan jag packar min kappsäck till Paris. Ska bo där i 5 månader så har svårt att packa ”rätt”.. Men tack! 🙂

  2. Låter riktigt smart! 🙂

  3. tack för smarta tips 🙂
    <3

  4. Jattebra tips! Jag brukar ocksa gora hoger med det viktigaste till det minst viktigaste. Daremot har jag inte special pasar till klader och skor utan kor med vanliga plastpasar! Man blir duktig pa att packa efter alla resor. Jag kommer ihag nar jag lag runt 26-27 kilo nu har jag aldrig mer an 12-13 kilo oavsett var jag ska! 🙂

  5. Tack för bra tips 🙂 Var köper man sko- och klädpåsar? Det hade ju varit jättebra att ha när man ska resa.