Svar på frågestunden – Sista delen

Här kommer äntligen sista delen av frågestunden. Jag har fått så himla många roliga och intressanta frågor. Det är verkligen kul att se vad ni vill veta mer om och det är jätteroligt att så många av er verkar gilla bloggen så mycket!

———————————————————————-

Från – Jenny


Först och främst tack för en jättebra blogg och tack för att du delar med dig av din intressanta vardag! Jag har lite frågor till dig näligen:
– finns det någon minimilängd för att bli reklammodell?
– vad bör man tänka på om man vill lyckas som reklammodell?
– hur hård komkurrens är det om jobben?
– vad är det roligaste modelljobbet du gjort?
– vilken är den bästa resan du gjort?
– hur vill du att ditt liv ser ut om 5 år?

Hoppas att du får en bra vecka på Bali!

Hej Jenny!

Vad kul att du gillar bloggen, det är så mycket roligare att skriva när jag vet att ni uppskattar det!

Nej, jag skulle inte vilja påstå att det finns någon minimilängd direkt. Jag är ungefär 166 cm och jag är en av de kortaste tjejerna i branchen, men jag tror nog att det kan gå att hitta ännu mindre tjejer än mig med. Så länge du har bra proportioner så kan man nästan inte se på bild hur lång eller kort du är.

Jag tycker att det är jätteviktigt att jobba med en bra agentur. De måste förstå sig på just dig som modell, tro på dig och vilja hjälpa dig med din karriär på bästa sätt. Förvänta dig inte att hamna i Vogue, det kommer antagligen inte att hända, men däremot får du göra mycket roliga reklamjobb. Jag tror också att reklammodeller ofta är ännu mer drivna är fashionmodeller, vi ser branchen mer som en business och ser till att vi är i tid, fräscha och kan vårt jobb helt enkelt.

Det är ganska hård konkurrens om jobben vart du än åker, men det handlar om att göra ett bra intryck på klienter och att ha en stark bra bok med proffsiga bilder. Det är även jätteviktigt att visa att du är enkel att jobba med och har en bra personlighet. Om du sticker ut och folk tycker om dig så blir direkt konkurrensen mycket mindre.

Mitt roligaste modelljobb var nog ändå min stora Nokiakampanj, jag fick göra så mycket knasiga saker under de månaderna som att hänga med The Gossip, grina in i en kamera, hoppa runt och dansa som en tok och sjunga falskt, ha en egen chaufför i Paris (som jag tvingade att gå på Louvren med mig), lära mig franska flytande och jobba med otroligt duktiga människor.

Jag måste nog säga att Baliresan som jag precis kom hem från var min bästa resa, det var helt fantastiskt vackert. För jobbet är det annars Kapstaden som vinner, jag blir lika stum av hur vackert det är i Sydafrika varenda gång jag får turen att åka dit.

Om 5 år hoppas jag på att jag har slagit mig ner i ett land på riktigt. Att jag har en mer stabil livsstil, en man skulle inte vara helt fel och vem vet, även en bulle i ugnen? Jag tror att jag kommer att fortsätta modella så länge jag kan men jag hoppas på att jag kommer att ägna mer tid åt skådespeleri i framtiden. Jag har även en känsla av att jag kommer att starta någon form av företag inom mode. Kanske en internetshop eller ett eget smyckesmärke.

Tack för intressanta frågor!

Kram

Tess

Från – Veronica

Hur håller du dig så frisk och fräsch hela tiden? Har du några rutiner när det gäller kost, träning och skönhet? Skulle vara kul och veta. Tack för en trevlig och underhållande blogg

Hej veronica!

Jag tror att man ser bra ut om man mår bra, så jag försöker att ge min kropp vad den behöver. Jag tränar oftast 3 gånger i veckan. Då blir det Ashtangayoga, powerplate och Michael Jacksondans eller bodypump. Om min kropp mår bra så mår mitt sinne bra med.

Jag försöker även äta så hälsosamt som jag bara kan. Jag har dille på att äta gröt för tillfället och kör gärna det som mellanmål. Annars blir det ganska mycket grönsaker, frukt, fisk och skaldjur och om jag vill skämma bort mig själv så blir det tacos. Jag undviker vitt bröd, vit pasta, potatis (speciellt pommes), för mycket mjölkprodukter (jag gillar soyamjölk) och även att undvika allt för mycket socker. Jag får direkt sämre hud om jag äter socker. Sen är det förstås viktigt att inte dricka för mycket alkohol och istället satsa på mycket vatten. Jag har heller aldrig rökt, det är riktigt illa för huden.

Jag tycker att en bra skönhetsrutin är superviktigt. Man ska alltid tvätta av sig sminket innan man går och lägger sig, använda en bra fuktighetscreme som passar just din hudtyp, försöka att gå osminkad så mycket som möjligt så att huden får andas och att helt enkelt vara snäll mot din hy i allmänhet. Glöm inte heller bort ordentlig solskyddsfaktor, det är superviktigt. Sen gillar jag att unna mig själv en ansiktsbehandling lite då och då, det gör under för huden. Alla måste hitta den rutinen som passar bäst för dem och sen hålla den.

Kram

Tess

Mia

Ok, kul med frågestund! :)Ska försöka tänka ut några bra då…

Vad anser du om åldrande? Dvs ser du fram emot det, kanske bara ser det som en naturlig del av livet, eller kommer du vilja “hjälpa till på traven” för att motverka det, det fysiska alltså, genom operationer o dylikt :)
– Eftersom du verkar vara intresserad av skådespeleri o film: vilken/vilka är dina favvofilmer och skådisar?
– Har du varit attraherad av någon av samma kön nångång (heh, lite personligt I know, helt upp till dig att svara – förstås! :)– Har du någon celebrity crush?
– Om du får välja, hur ser din drömdag ut, morgon till kväll.
– Din favvo efterrätt…?
– Hur peppar du dig själv om du har en dålig dag?
– Hur går det med flytten till LA? Vill du fortfarande dit?
Ok, I can go on, har alltid lätt att komma på frågor, men det kanske räcker så :)

Hej Mia!

Jag har inte tänkt så mycket på det där med åldrande, än så länge ser jag fram emot att bli äldre, men man vet ju aldrig hur det blir senare. Jag tror på att åldras med värdighet och att ta hand om kroppen på bästa sätt så att åren inte lämnar allt för många spår. Jag är inte emot skönhetsoperationer och jag tycker absolut att man ska underhålla det man har om man vill det. Det jag inte skulle vilja göra är att ändra någonting, bara behålla det som det redan är. Men jag kör på cremer och hälsosamt leverne så långt det går.

Oj, mina favvofilmer just nu är nog Marie Antoinette, Walk the line och Pretty woman. Jag gillar filmer om kvinnor och deras levnadsöden. De skådespelorskorna som jag ser upp till är Kirsten Dunst, Julia Roberts och Natalie Portman. De är alla så naturliga i sina roller på något sätt, som om de konstant spelar sig själva fast alla roller är så olika. Det handlar nog om att hitta just den rollens plats i deras egna personlighet, och det är imponerande tycker jag.

Jag älskar tjejer och jag kan absolut tycka att en tjej är jättevacker eller jättehet, men jag har aldrig riktigt känt att jag skulle vilja ha ett förhållande med en annan kvinna. Däremot har jag en facination av stora bröst, jag tror att det är för att jag själv har små, bröst är urhett tycker jag. Jag tycker att kvinnor i genomsnitt är så mycket vackrare skapade än vad män är, det är roligare att titta på snygga tjejer än att kolla in snygga killar, det är en helt annan estetik. Min celebrity crush på tjejsidan skulle nog vara Natalie Portman tror jag. Hon är så himla vacker.


En drömdag för mig skulle börja med att vakna upp bredvid någon jag tyckte mycket om, ta ut min lilla hund (som jag inte har än) på promenad medan han lagade frukost, efter en mysfrukost skulle jag ta en bil till ett riktigt roligt foto/skådespelarjobb, gärna något actionfyllt och mycket välbetalt. Efter vill jag träffa upp mina härliga tjejkompisar för en fika och lite shopping, kanske planera en tjejresa. På kvällen vill jag ha en mysig middag på nån romantisk liten restaurang med min kille ( som jag inte heller har) och hela tiden skulle jag vilja vara klädd i Balenciaga, Balmain och Lanvin. Det är en ganska trolig drömdag. Om det skulle vara en otrolig en så skulle det nog handla mer om fallskrämshoppning, bestiga berg, åka skidor, hika i djungeln eller sitta front row på fashionweek.

Min favvoefterrätt är nog Gino tror jag, gott och inte alltför onyttigt. Eller glass i italien, det finns inte så god glass någon annanstans.

Om jag har en dålig dag försöker jag prata så mycket jag kan med mina vänner och min familj, jag brukar unna mig något extra, som att ta en taxi istället för bussen eller kansek köpa den där toppen jag har titta på ett tag. Jag tror att det är viktigt att komma ihåg att vi aldrig skulle uppskatta de bra dagarna om vi aldrig hade dåliga dagar.

Flytten till L.A går ganska bra, jag jag vill fortfarande jättegärna flytta dit. Så just nu jobbar min advokat för fullt för att kunna lägga fram mitt fall till amerikanska immigrationsmyndigheten så snart som möjligt. Vi får vänta och ser hur det går. Superspännande, i will keep you posted.

Tack för jätteroliga och annorlunda frågor!

Kram Tess

Från – Elizabeth

Hei Tess! :)
Jeg elsker bloggen din og leser den hver dag! Den er kjempe bra :)
Jeg lurte på om du kunne fortelle hvordan det er å bo i London? Kostnader, Hvor det er trygt og fint å bo, om vanlige leiligheter er i god stand/godt bevart. Jeg skal flytte til London om 1 år, da jeg skal studere der. Jeg har ingen peiling på hvordan det er å bo i London, så jeg håper at du kan gi et godt innblikk i det :)På forhånd takk!

Kram Norsk tjej!

Hej Elizabeth!

Vad kul att jag har norska läsare med, jag har spenderat många glada sportlov i Trysil så Norge ligger mig varmt om hjärtat.

Jag skulle nog vilja säga att det är lägre standard här i London jämfört med i skandinavien, husen är inte lika välisolerade, man har lite problem med vattnet och byggena är i allmänhet lite sisådär, men det är lite av charmen med London trots allt. Om du vill slippa allt det där så kan du göra som jag gör och välja att bo nybyggt i stället. Det finns massor med fina nya komplex som ploppar upp här och var i London hela tiden.

Det är dyrare att bo i London är i Sverige, men inte mycket. Man tjänar trots allt mer pengar här, så det går på jämt ut i slutändan. Det är även väldigt lätt att hitta boende här, det finns alltid lediga lägenheter eller rum. Man måste bara leta lite för att hitta det som passar just en själv.

London är hyffsat säkert. Jag skulle nog säga till dig att undvika ställen som Brixton, Kings cross, norra Hackney och kanske Elephant and Castle. Mest för att de områden kanske inte är så jätteroliga. De behöver inte nödvändigtsvis vara farliga. Jag skulle nog rekommendera att bo i Fulham, Chelsea, Pimlico, Richmond, Paddington, Highgate, Battersea, South kensington, Notting Hill och var som helst i zone 1 helt enkelt. Det bästa är att åka dit och titta sig runt och känna hur man känner för området.

Hoppas flytten går bra och att du hittar ett trevligt ställe att bo på här i London.

Kram

Tess

Från – v

Hej! jag och min kompis ska till london en helg i maj. något vi inte får missa?

Oj, det är svårt att säga, men jag skulle absolut rekommendera er att hoppa på en turistbuss så att ni kan åka runt och få lite mer grepp om staden. Annars brukar man vilja se piccadilly circus, buckingham palace, tower bridge, Big ben och Madame Tusseauds. Jag gillar även london dungeons, kanske lite barnsligt men väldigt kul. London eye är ingen större hit, ganska tråkigt faktiskt.

Sen har ni ju all shopping. Oxford street och Regentstreet är måsten, passa även på att gå till Carnabystreet när ni är i området. Sen vill ni inte missa Selfriged, Harrods och Harvey nichols som är stora varuhus. Om ni vill handla i märkesbutiker bör ni bege er till Sloane street och Bond street. Annars är det jättekul att gå på Portobello market eller Spitafield market och strosa runt.

Det finns massor med bra restauranger och barer, så missa inte att fråga ert hotell om råd, de brukar kunna peka ut det bästa som finns i området. Om ni gillar musikaler tycke rjag att ni ska passa på och även kolla in lite olika museum som Natural history museum eller Tate modern. I maj kan det vara kul att ta en promenad i hyde park om ni har tur, det kommer att vara ganska bra väder vid den tiden. Men det finns en miljon saker att göra i london, så det handlar om det som passar er som personer bäst.

Ha så kul här i london!

Kram

Tess

Från – Malin


Hej, här kommer ett par frågor, hoppas du kan svara på dem!
1. Har du alltid velat bli modell?
2. Hur träffades du och din förra pojkvän eftersom han bodde i USA?
3. Hur har det gått att lära sig det engelska språket, har du alltid varit bra på det och kunnat mycket eller har du lärt dig det mesta efter skolan osv?
4. Tjänar du mycket eller lagom mycket pengar för att klara dig i London, hur går det med ekonomin alltså?

Tycker dessutom att din blogg är en av de bästa, många kramar!


Hej Malin!

1.Ja, jag har jobbat som modell sedan jag var liten och alltid tyckt att det har varit jätteroligt med modellande. Så jag har verkligen haft tur som har kunnat fortsätta.

2. Jag och Jordan träffades när jag skulle åka över till L.A för att hälsa på min vän Hayley som bodde där då. Hennes bästa vän där nere är Nats och Nats roommate är ingen mindre än Jordan. Så vi träffades på det sättet. Vi stack på musikfestival tillsammans hela gänget och det var där gnistorna började flyga mellan mig och Jordan.

3. Jag lärde mig ganska mycket engelska i skolan, men jag måste säga att det mesta har kommit automatiskt när jag flyttade hit. När man inte har något annat val så lär man sig ganska fort.

4. Min ekonomi funkar fint eftersom man tjänar bra med pengar som reklammodell. Det är dyrare att bo i London, men man tjänar oftast mycket mer. Jag kan lägga undan pengar till min framtid medan jag bor och jobbar här.

Kram

Tess

Från – Nikolina

I vilket område bor du i London? Du verkar hänga ganska mkt vid sloane square.

Hej Nikolina!

Jag bor vi floden i Battersea, så mittemot Chelsea och Fulham. Det ligger hyffsat nära Sloane square, så det blir en bra mötesplats för mig och mina vänner här. Speciellt eftersom Rosanne bor uppe i Olympia, Bailee i Balham och Josefina i Fulham.

Kram

Tess

Från – Malin

Hej!

Trots att jag är född i England så spenderade jag de mesta av mina dagar i Hastings, så jag har ingen koll på shoppingen i London. Vi i familjen ska dit på lördag så det skulle vara super om du kunde tipsa om de bästa budgetshopparna, t.ex. Zara, Next, Primark osv (och även var de finns någonstans!)

Btw, härlig blogg du har! Xx

Hej Malin!

Oj, nu blir det nog lite sent för shoppingtips för just den resan, men för nästa gång skulle jag rekommendera Primark som ligger på Oxford street nästan mittemot selfridges. (tunnelbana – Marble Arch) Zara finns lite här och var men bland annat på Oxfordstreet (tunnelbana – Oxford circus) eller längre upp närmare bond street ( tunnelbana – Bond street). Missa inte Newlook som ligger mittemot Primark och har roliga och billiga kollektioner och är kända för sina snygga billiga skor. Annars är Bershka min favvobudgetbutik. Den ligger nära oxford circus, snett emot stora Topshop (tunnelbana – oxford circus) Sen får du ju inte missa stora topshop (går inte att missa). Egentligen kan du gå hela oxfordstreet fram och hitta allt från River island, next, miss selfridge, urban outfitters till office och aldo (skor). Missa inte att kolla in Selfridges om du ändå är i området runt oxford street ( tunnelbana – bond street). Nu finns de flesta av de här kejorna lite överallt i London, men det finn flest av dem just på Oxford street. Passa även på att gå ner regentstreet för ännu mer Zara, Mango och även Cos.

Hoppas du hittar en massa roliga kläder!

Kram

Tess

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

  1. […] Here is the original: Svar på frågestunden – Sista delen […]

  2. Hej Tess. Jag bor också i London och jag är lite fundersam till en sak du skriver. Alla har givetvis olika erfarenheter och uppfattningar, men jag tror att du kan ge en delvis falsk bild av London när du säger att ”man tjänar bättre här.” Det beror ju HELT på vilken sektor du arbetar inom. Är du välutbildad kan du tjäna mycket mer, men har du ett vanligt ”skitjobb” tjänar du ju betydligt mindre än vad du gör hemma i Sverige. Mitt första jobb i klädbutik gav mig £4.80 i timmen, ca 50-56 kr/h. Och det var minimilönen, vilket alltså är standard för retail (butiker helt enkelt). OB ska vi inte prata om, för det är närmast obefintligt. Tror inte de läsare som frågar dig om tips jobbar som advokater eller läkare utan är vanliga tonårstjejer och då tror jag du kan sprida en inkorrekt bild eftersom de antagligen hade fått jobba med just dessa lågavlönade (sämre än i Sverige) ”skitjobb”.