Läsarfråga

Från – Tove

Hej Tess! skulle väldigt gärna vilja veta vart någonstans du var på Bali? jag och min pojkvän tänkte åka dit snart och vill bara slappna av och njuta av naturen. Kan du rekommendera något?

Hej Tove!

Vi var tyvärr bara där en vecka, så vi hann inte se så jättemycket av Bali. Eller rättare sagt, vi kände att vi bara ville vila upp oss och ta det lugnt, så vi stannade mest runt vårt hotell. Vi bodde på Karma Kandara, det absolut vackraste hotellkomplexet jag någonsin har bott på. Det består av flera villor som ligger uppe på klipporna på den sydligaste punkten av Bali.

Du får din egen villa med privat pool och egen liten trädgård. Stranden under klipporna kommer man till med en liten linbana och den är privat för Karma Kandaras gäster. Det finns ett fantastiskt mysigt litet spa med behandlingsrum i små hus som hänger och dinglar på klippkanten. Innan en behandling får du gärna ta ett dopp i deras utomhus bubbelpool som ligger på klippkanten med utsikt över havet.

Spa och bubbelpool

Det finns två restauranger, varav en ligger högst upp på den högsta klippan där även den stora poolen finns.

Den andra ligger nere på stranden och passar väldigt bra för en romantisk middag.

Strandrestaurangen och linbanan, man ser spahyddorna som hänger på klippan till vänster

Vi passade även på att åka och se en vulkan, vilket är ett måste på Bali som är en vulkanö samt en snabbis in i Ubud där det finns gott om shopping och som räknas som Balis mest konstnärliga och kulturella stad.

För att komma till Bali åkte vi med Singapore Airline till Singapore, vilket tog ungefär 13 timmar och därifrån tar det ungefär 2 timmar med nästa flight till Balis flygplats. Till Karma Kandara tar det 30 minuter med bil från flygplatsen.

Jag vill verkligen rekommendera Bali, visst det är en lång resa, men så mycket vackrare och en helt annan upplevelse än Thailand eller Indien. Jag tycker verkligen att ni ska åka dit och jag är riktigt avundsjuk vill jag lova. Ha en underbar resa!

Jag kommer utan tvekan att åka tillbaka till Bali.

kram

Tess

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

  1. Måste tipsa om Hotell Balisani Suites på Bali, nära Kuta. Om man vill någon annanstans så är Gili Trawangan (Gili cat) eller Padang Bai. Undvik Labuan Bajo på Flores så gott det går.

    Bland de billigaste flygen är Cathay Pacific. Några småtips inför nästa Indonesien-resa!