New York tips – Lunch

Jag vet hur snabbt New York förändras, har man inte varit där på ett tag så finns inte favvoställena kvar. Jag tänkte ge en lite guide till vad vi åt, shoppade och vad som var ett måste att köpa när vi var där.

Jag börjar med att tipsa om

några bra lunchrestauranger

Café Colonial – 276 Elizabeth street, En mysig brasiliansk lunch/brunch restaurang med härliga färskpressade juicer, perfekt service, trevlig personal och jättegoda omeletter. Inte flashig, men väldigt god stämning.

Balthazar – 80 Spring street, fransk traditionell bistro med en stor fisk och skaldjursbar, charmig zinkbar, stor vinlista och fantastisk biff och pommes. Restaurangen är från början en gammal lagerlokal som har byggts om.

Mercer kitchen – 99 Prince street. Det är restaurangen till Hotell Mercer. Vi satt där nere vilket kanske var lite väl mörkt mitt på dagen, men säker supermysigt på kvällen. Maten är topp och det finns en viss kändisfaktor. En av Dawsons creek killarna satt på ett av borden där upp och det var säkert fler personer man borde känna igen som satt och lurade i skuggorna…

The boat house – Central park. Mysigt både när det är snö och på sommaren. Du sitter med utsikt över sjön, väldigt stämningsfullt. Lite av en promenad om du inte befinner dig i central park redan, god mat eg inget speciellt men omgivningen gör det värt det.

Brasserie – The Seagram building, 100 E 53rd street. Vi fick den här restaurangen rekommenderad från Waldorf Astoria Hotel och trodde att den skulle vara lite väl dyr för en snabblunch, men där hade vi fel. De hade en bra lunchemny med inte allt för saftiga priser. Servicen var helt fenomenal, sjukt snygg lokal men dock lite tom. Vi gissar på finanskrisen. Vi valde en meny som innefattade en massa små rätter med franska löksoppa till förrätt, pilgrimsmusslor med sallad för mig, en köttbit till Kristian och små minibrownies och andra kakor till efterrätt. Perfekt ställe för en soft vinlunch.

Whole foods – Om tiden och kassan tryter är det till wholefoods ni ska bege er. Det är en organisk supermarket men som även har sin egen restaurangdel. Där tar du din tallrik och plockar från en stor buffé av diverse organiska maträtter och sallader. Det finns allt från indiskt till tacos. Och salladsbuffén är grym med varenda böna och lins du kan tänka dig. Sedan väger de din tallrik när du kommer till kassan. Snabbt, smart och nyttigt!
Det finns ett gäng wholefoods utspridda över new york, men vi gick till den på 97th Street
808 Columbus Avenue.

I nästa inlägg blir det middagsrestauranger..

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *