Ebay tips 2

Eftersom jag är ett Ebayfreak så tänkte jag dela med mig av mina tips för att hitta rätt i djungeln av prylar och kläder.

För det första så finns det ju nästan ett Ebay för varje land. Så hittar du inte det du söker så kan du leta i ett närliggande land. Själv hittar jag oftast det jag söker på Amerikanska Ebay om det inte finns på den engelska. Det leder visserligen till högre postkostnader, men oftast är det värt det om du hittar just den där kjolen.

Söktips

Var specifik – sök på plagg, färg och storlek direkt. Kommer inte det du letar efter upp så kan du ta bort orden en efter en.
Ändra storleken –  en UK6 kan lika gärna vara en XS, US0, Europeisk 34, mm. Alla använder inte samma storlekssystem som du.
Felstavningar – Ibland stavar folk fel, eller så känner de inte igen märket på den där ver-…vers..verschahce väskan de fick av dottern i julklapp.
Sök på detaljer – Letar du efter nåt med spets, sök på spets och storlek. Vissa kallar en skjorta för blus eller en tanktop för vest..
Sök i rätt kategori – chansen att den chloéväskan du vill ha skulle ligga under barnkläder är ganska liten, så sök under bags, men även womans clothing. Det tar bort onödiga träffar. 
Spara favorite sellers – då får du ett mail så fort nån av dina favoritbutiker eller privatpersoner får in nya saker. Perfekt så att du slipper leta.
Sök på ebay shops – Saker som ligger uppe för buyitnow kan vara lika mycket fynd som de på auktion.
OBS! – Akta dig för ordet "style". T.ex. Marc jacobs style bag. Eller Marc Jacobs inspired bag. Då är det helt enkelt en kopia.
Köp inte "IT saker" – Alla ITväskor har mycket fler kopior än de som är lite mindre populära. Men var säker på att den modellen du väljer verkligen existerar. Ibland hittar fejkarna på egna designer.
Japan = bra, Kina = dåligt – Japaner är otroligt noga med sina märkeskläder och så fort ett plagg är förra säsongens så säljer de iväg det billigt på ebay. Kineserna däremot tillverkar mest fejk i hela världen. Så hoppa över saker från kina, Taiwan eller Thailand.
Övervaka – spara allt du typ är intresserad av i "my ebay" så kan du följa utvecklingen utan att behöva söka upp allt igen. Jag själv raderar saker så fort de blir dyrare än vad jag tänkt mig.
Vintage – betyder egentligen bara gammalt. så det kan lika gärna vara från förra året. Se till att plaggen har ett årtal. Så att du vet att du inte bara köper något som är nyproducerat att se gammalt ut. Du måste vara väldigt noggran att läsa texten och syna bilderna eftersom vintagegrejer oftast har iallafall nån liten fläck eller reva. Men här kan man verkligen fynda! Tänk gamla mulberry kongo messengerväskor.. mums!
Sök ofta – jag går in varje dag och söker det nya inlagt under Marc Jacobs, Miu miu och andra favoriter.
Rubriker – folk som skriver "wow","look" eller ett märke som inte har med saken att göra i sin rubrik brukar jag hoppa över. Seriösa människor brukar inte behöva översälja sin produkt. Däremot om de har en ebaybutik som säljer de andra  märkena så kan det vara en väg in att hitta lite buyitnow fynd.
Andra Ebayare – Saker med många bidders redan från början kommer att gå upp ORDENTLIGT i pris. Alla är inte lika smarta som oss som bara bjuder de sista 30 sekunderna. Men det är oftast ett bra mått på att en sak är äkta. Kolla in säljarens andra saker..

Slutligen, något som brukar funka för mig är att gå in på style.com och titta på ready-to-wear listan och söka på alla märken du kan. Många är fortfarande ganska okända, så folk skulle inte söka på dem vanligtvis. 

ha koll på vad du spenderar! ANVÄND PAYPAL!

Happy bidding!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

  1. Tack tack tack för detta! Mycket uppskattat. Hoppas du får en härlig jobbresa i Afrika 🙂 Krams