Today Tuesday..

Jag var uppe i Bekhamsted hos agenturen idag.

 Jag älskar att åka dit och hänga med mina bokare, de är så gulliga och hjälpsamma jämt. Min bokare heter Kate och är huvudbokare på MOT. Vilket är bra för mig eftersom det är hon som "bestämmer" över de andra. Det var även två nya ansikten att träffa. Bokarna pressar ut barn på löpande band verkar det som så det har varit stor rotation på bokare senatse tiden. Mike som äger agenturen säger att han måste kolla om det är någonting i vattnet..

När man kommer dit så handlar det mest om att ändra bilder i boken eller på hemsidan, kollar schemat för närmaste tiden och för dem att ta sig en titt att jag ser ut som jag ska.

Jag har antagligen lyckats få in min syster Steffi i agenturen. Jag visade dem Kate en bild på henne och hon verkade intresserad och vill träffa henne snart. Det skulle vara så himla kul om hon flyttade hit!

Den andra bra saken är att jag fick en option och en recall på min casting för Aussie haircare. Det kanske trots allt blir en ny tv för pojkvännen. 😉

För att ni ska förstå vad jag pratar om så ska jag ger er en liten castingordlista här:

Casting: Möte där alla modellerna som passar in på deras beskrivning de har gett agenturen kommer.
 Där kan det bli mellan 10 – 500 tjejer och alla går in en och en och visar sin portfolio(bok) och lämnar sitt modellkort.

Request Casting: Det är när klienten själv har valt ut de tjejer de vill träffa. Det kan vara mellan ca 2 – 100 st.

Option: De är intresserade och har paxat dig för det datumet/en de ska plåta. Du kan ha flera options på samma dag, men det som kom först är det som vinner om flera vill ha samma modell samma dag. Ibland är det jobbet som är mest värt som vinner, men det är lite hemligt.. De kan sätta ett option på flera tjejer samtidigt om de inte har bestämt sig.

Recall: De vill se dig igen. Den här gången måste de betala för att man kommer så det brukar inte bli så jättemånga tjejer. Oftast bara de som de har satt ett option på.

Bokning: Jobb! Yay!

Ibland får man tillochmed göra provplåtningar eller provfilmningar för ett jobb.

Jag har d.v.s fått ett option och en recall för den är castingen. Men det finns ingen snledning att ta ut någon glädje i förväg för man kan förlora det lika lätt. Det händer t.o.m att vissa reklamfilmer aldrig blir visade och då får du inte alla pengarna du har blivit lovad. Det har hänt mig och är sjukt snopet.

Gyllende regel: Räkna aldrig med någonting!

Jag fick även en inbjudan till Julfesten på The Groucho club i december. Det är alltid en ära att bli bjuden eftersom det bara är ca 20 modeller som får vara med. 😀

Som extra bonus fick jag den här tjusiga väsk/påsen i säckväv som Mike hade hämtat hem en låda av från Afrika.

   

Visst är den fin!

Jag känner mig mycket nöjd med dagen och hoppas att Steffi kommer med så hon kan komma hit! Jaaaaaa!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *